2010. január 23., szombat

BIG RACE

BIG RACE! A nagy verseny.szerintem már írtam. teljes a káosz. A rendezőség próbálja kitölteni azt az időt amit ez a közel 800 eember erre a versenyre szánt. Egyre csak szűkül a tér a nyugat szaharai részre ugye nem mehetünk, Marokkó az meg csak Marokkó. Tagolt és izgalmas területekkel, de igazi szaharai rész, igazi végeláthatatlan sivatagi rész nincs benne. Kősivatagos, félsivatagos akad bőven, na de mi sem erre készültünk. Kisebb sivatagos, dűnés rész ugye eddig egy nap volt. Ott zúztam le az autót. A táj is gyönyörű de ha a látnivalókat nem számítjuk akkor mostmár sok új nem várható. Próbálják bevezetni a mezőnyt egy-egy érdekesebb részre hegyek közé, homokosabb, kavicsosabb rész felé, és mindig van egy elkerülő, könnyeb szakasz ami akár kisbuszokkal, nem felkészített autókkal is teljesíthető. A mezőny együtt halad A pontból B pontba. A versenyzőknek több a feladat, a kitérő a kalandosoknak kevesebb. Este közös táborhely mindenkinek. Ha település van a közelben szállodákban is lehet aludni, ha nincs akkor sátrazás, kemping. Az eddigi szakaszok Nadorba kompoltunk be. Nadorból-Guercif-Midelt-ArRachida-Merzbuga(Chebbi sivatag). A második afrikai napon, körtúra a sivatagban a dűnék között a szállás ismét Merzbuga(sivatag). 3.nap Merzbuga-Tinerhir szakasz Erfoudnál át a pálamaligeteken meg hegyi szakasz. Nekünk ArRachidán kerestül végig műút a hűtő hibája miatt. 4. nap Tnerhir-Zagora-Mhamid oázis. eddig ennyi. Minden nap kapunk egy végleges variációt, amit másnapra megváltoztatnak. Azt képzeljétek el hogy mikor tegnapm mikor megkérdeztük mára hova kellene visszaérnünk nem tudták megmondani. Az ismerős kerge fiúk küldték el a koordinátákat hogy visszajöhessünk a futamhoz. Tegnapi célbaérkezéskor a szállóban már nem volt hely de a szervezők nem tudtak alternatívát. Nem tudták hogy 200mrel arréb van egy kemping ahol sátrazni lehet. Egyébként meg nagyívben leszarják hogy mi van veled, meg mit szeretnél. A két leggyakoribb válasz a nem tudom, meg a
"higgyétek el hogy nem rajtam múlik"
. A kiadott tervezet további napokra 23.Mhamid-Assa; 24.Assa-Tarfaya; 25.Tarfaya-Tatoorine; 26.Tatoorine-CapOra; 27.CapOra-SidiIfni; 28.SidiIfni-Tafroute; 29.Taroute-Agadir Aztán meg mindenki mennyen haza és monnyon le. Nem tudom mi lesz holnap de a kempingben rajtunk kívül még 3 sátor van???? Autó sem sok. Mindenki feladta és hazament? Lehet.

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    A versenyről írtak számomra nagyon lehangolóak, hiszen nem erre készültetek! Bár a "kis bucka" is nagy kárt okozott, nem biztos, hogy az eredetileg tevezett úton, Bamakó felé haladva nagyobb kár érte volna az autót.
    A többiek hová lettek? Lehet, hogy félnek a skorpióktól, amik Benneteket nagy ívben elkerülnek, ők sem bírják a horkolást? Vagy mások sem bírnak a sátratok környékén aludni?
    Csui! Csak így tovább! Életmentő lehet a "tábornoki mélynyomód"!
    Azért ne csüggedjetek a módosított útvonal miatt! Mindennek megvan az oka...
    További élményekben gazdag utat kívánok!

    VálaszTörlés