2010. január 29., péntek

Váರೋಸಿ féling

Lassan végéhez közeledik afrikai kalandunk. Tegnap Casablankából Tangerbe mentünk. Reggel BLaci óceánban fürdése uán. Megtekintettük a II. Hasszán mecsetet, és sétálva indultunk az óváros felé. A mecset körül csillogás villogás, de ahogy az óvárosi rész felé közeledtünk, elbizonytalanodtunk hogy be akarunk-e oda menni. Rendőrök nem voltak sehol. Előttünk a várfal, mögötte az utcák sikátorokká szűkültek. Bátorságot gyűjtök hogy átlépjek egy más világba. A sikátorokban emberek ácsorognak csoportosan, beszélik az élet nagy dolgait.
Próbálunk együtt maradni. A két nagydarab társammal sem érzem teljesen biztonságban magam. A bűz hullámokban jön.
Napfény fentről csak alig szűrődik be. Motorosok, lelakott brigások jönnek mennek.Fütyüléssel dudálással törve utat maguknak. Jobbra balra kanyarogva haladunk előre. Néha be-be szólnak a helyiek Héj Amígó!!! tudomást sem véve róluk megyek. A környező 3-4 emeletes házak annyira elveszik a kilátást, hogy teljesen irányt vesztünk. Áthaladunk egy boltíves kapun mikor egy öreg nmutatja erre nem lehet tovább menni, ez egy udvar. A nyitott ajtókon belátni a házakba, udvarokra. Villanyvezetékek kuszán mindenfelé.Végül kiérünk egy kisebb térre. Onnan át a bazársorra. Ez már a marakesi forgataghoz képest szinte semmi. könnyen átverekedjük magunkat az árusokon.Piac. A piaci szag meg néha a látvány még orr meg gyomorpróbálóbb. Helyi hotdogot kóstolok. Lapon sül a hagyma meg kis kolbászdarabkák.
Félbevágott kiflibe rakja az árus és megszórja egy arabos fűszerkeverékkel. Jóízű, fűszeres.
A piactér másik felétől már ellátunk a mecsetig, a szép villákig, de itt még szemét és romhalmazok. Egyik tövében guggolva végzi dolgát egy buckalakó. A házak oldala leszakadva. az egyik félig leomlott kunyhóba be akar menni BLaci vizelni. Basszus ebbe még laknak?! Kávézás autó autópálya Tanger. folyt köv...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése