2010. január 24., vasárnap

Biológia óra.

Kedves gyerekek!
Tudom hogy vasárnap van. Vagy szombat? Mindegy tudom és kész hogy ma nem kell tanulnotok de Zsolti bácsi most mesél nektek pár érdekességet hogy milyen állatokkal találkozott itt a sivatagban. Találkoztam címeres barmokkal is de most nem erről szól a mese. Az a baj hogy a fiúk nem értenek semmit a biológiáról. Tegnap este fényszórónk fénycsóváját átsuhant valami szerintem kenguru volt de a többiek meggyőztek hogy az nem lehet mert az ausztriában él. szerintük afrikai róka. Van egy vadász velünk úgyhogy el kell higgyem neki hogy az afrikai rókák feketék? Ami nagyon sok van az a teve, a szamár, meg a kecske. Az út mellett láttunk egy csomó kecskét, felmásztak a fára, úgy legelték a gallyakat. Tevék, szamarak gazdátlanul vagy gazdátlannak tűnve sétálgatnak a sivatagi dűnék között, meg mindenfelé. Én azt hittem tevekaravánok már nincsenek. Pedig igen. Sokszor látni libasorban haladnak (vagy inkább tevesorban) az első farka a második fején levő hámhoz van rögzítve a második farka a harmadik fejéhez stb... az elsőn ott csücsül a tevehajcsár, a többi pedig megpakolva kullog utánuk. A sivatag tele van nyomokkal bár állatokat a fentiekn kívül nem igen látni. Nagyon sok a bogár főleg skarabeuszok. Amikor megálsz mindjárt ott sündörög egy kettő körülötted. a Csui rájött ha megnyomja a bogárhátú bogárhátát elkezd pattogni és vagy fél percig nem bírja abahagyni. Másik ami sok van a kősivatagos részen az ugróegér. Éjjel kiment ÁLaci meg Csaba autózni. Csak úgy ugráltak az egerek. Csaba egyet üldőzőbe vett az autóval, az ugra-bugrált egy darabig majd pihegve megadta magát a sorsnak. Megúszta egy fényképpel. Más állatokkal nem nagyon találkoztunk.
Látszik hogy ezen a részen nincs zebra, mert amit az útra festenek az is kockás.
Skorpiót még nem láttam, se kígyót. De mondjuk inkább nem sorolom fel hogy még milyen álatokkal találkoztam. Ja tegnap még láttunk valamilyen flamingó szerű madarakat vonulni az óceán felett. A növényekre még visszatérünk, most menjen mindenki szánkózni meg hógolyózni. Én sajnos nem tudok mert itt 30 fok van. Tudom naptej simléderes sapka!

8 megjegyzés:

  1. Igaza van a többieknek, idén is a bécsi adventi kirakodóvásárkor is elég sok kengurut láttam, mondjuk az már 2 puncs után volt.

    VálaszTörlés
  2. A tavalyi idén természetesen, nem az idein. Csak a szavahihetőség kedvéért.

    VálaszTörlés
  3. Nem lehet, hogy most is bejátszott egy kis puncs?
    :)

    VálaszTörlés
  4. Erre az indiszkrét kérdésre nem tudok most válaszolni, mert nem vagyok gépközelben.

    VálaszTörlés
  5. Engem is érdekelne, Ausztria melyik részén látható kenguru?
    Én hiába csóválom a fényszórómat, nem látok állatot, csak engem állatoznak le... Hiába, már a fénycsóva sem a régi! Még egy pici pocok sincs itt a környéken!?
    A zuhanyozás időpontja feljegyezve! Ne fürgyé le! Kopik a bőröd, a homok véd!

    VálaszTörlés
  6. Mi ellen volt a puccs a kirakodóvásáron? Az ár ellen? ;-)
    Kezd gyanús lenni, hogy a versenyzőink kengurut látnak, de nincs sivatag, hol vannak ezek a veszprémi állatkertben? Kamu GPS koordinátákat kérek! ;-)

    VálaszTörlés
  7. Megfejtettük családilag az U-alakú holdat!
    Fekfe nézted b...g!
    :)

    VálaszTörlés